QAYROG`OCH (Ulmus Uzbekistanika drop) DARAXTINING KURTAKLARINI UYG`ONISH MUDATLARI (Journal of Universal Science Research, 2025)
Ushbu tezisda Qayrog‘och (Ulmus uzbekistanica Drop.) — O‘zbekistonning tog‘oldi va vodiy hududlariga xos bo‘lgan qadimiy barg to‘kuvchi daraxt turi bo‘lib, vegetatsiya davrida kurtaklarining uyg‘onishi muhim fenologik bosqich hisoblanishi, kurtaklarning uyg‘onish muddati, daraxtning sog‘lig‘i, joylashgan joyi (ekspozitsiya), tuproq tarkibi va harorat rejimi to`g`risida ma’luot berib o`tild.