CALENDULA OFFICINALIS L. – ISTIQBOLLI MANZARALI– DORIVOR TUR (Journal of Universal Science Research, 2025)
Maqolada Qarshi sharoitida manzarali oʻsimlik sifatida ekiladigan dorivor tur – Calendula officinalis L. toʻgʻrisida ma'lumot keltirilgan. Tadqiqot uchun tanlangan turlarning botanik tavsifi, tarqalishi, kimyoviy tarkibi, ahamiyati tahlil qilingan, urug‘ unuvchanligi o‘rganilgan.