THE ROLE OF INFRASTRUCTURE IN THE MODERN WORLD AND FUTURE TRENDS. (Journal of Universal Science Research, 2025)
Ushbu maqolada "Infratuzilma asoslarini o’rganish" ifodasi infratuzilma sohasining asosiy tamoyillarini, tushunchalarini va qonuniyatlarini o’rganishni anglatadi. Infratuzilma deganda transport, energetika, suv ta'minoti, telekommunikatsiya, qurilish va boshqa muhim sohalar tushuniladi. Bu sohalar jamiyatning ijtimoiy-iqtisodiy rivojlanishi uchun asosiy xizmatlarni ta'minlaydi.Infratuzilma asoslarini o’rganish quyidagi jihatlarni o’z ichiga olishi mumkin: Infratuzilma tushunchasi va turlari: Infratuzilma nima, uning turli turlari (masalan, transport infratuzilmasi, energetika infratuzilmasi, suv xo'jaligi infratuzilmasi) va ularning jamiyat uchun ahamiyati haqida yoritilgan.