IQTISODIYOTNI MODERNIZATSIYALASHDA QISHLOQ XOJALIGI MAHSULOTLARINI YETISHTIRISH VA AGROXIZMAT KO'RSATISHNI RIVOJLANTIRISH (Journal of Universal Science Research, 2025)
Mazkur maqolada iqtisodiyotni modernizatsiyalash jarayonida qishloq xo‘jaligi mahsulotlarini yetishtirish va agroxizmat ko‘rsatishning ahamiyati tahlil qilinadi. Qishloq xo‘jaligini rivojlantirish uchun zamonaviy texnologiyalar va innovatsion yondashuvlarning joriy etilishi muhim omil sifatida ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, agroxizmatlar tizimini takomillashtirish, fermer xo‘jaliklarini qo‘llab-quvvatlash va qishloq xo‘jaligi mahsulotlarining eksport salohiyatini oshirish masalalari yoritiladi. Yer va suv resurslaridan samarali foydalanish, ekologik barqarorlikni ta’minlash ham dolzarb muammolar qatoriga kiradi. Agrologistika infratuzilmasini rivojlantirish va davlat tomonidan qo‘llab-quvvatlash dasturlarining roli alohida ta’kidlanadi. Maqolada qishloq xo‘jaligining iqtisodiy taraqqiyotga ta’siri va ushbu sohaning istiqbollari haqida xulosa chiqariladi.