INGLIZ VA O’ZBEK MAQOLLARIDA “OILA” KONSEPTINING NAMOYON BO’LISHI (Journal of Universal Science Research, 2025)
Maqolada ingliz va o’zbek maqollarida mavjud bo’lgan oila konseptining qanday ifodalanishi, ularning o’xshash va farqli taraflari tahlil qilinadi. Har bir xalqning madaniyati va dunyoqarashini maqollardek ochiq namoyon etuvchi lingvistik birlikni topish mushkul. Maqolaning ilmiy ahamiyati shundaki, u madaniy parallel va lingvistik yondashuv orqali ingliz va o’zbek tillarida oila konseptining shakllanish qonuniyatlarini ochib berishga xizmat qiladi.