SAYYOHLIK INFRATUZILMASINI TAKOMILLASHTIRISH YO‘LLARI (Journal of Universal Science Research, 2025)
Ushbu maqolada O‘zbekiston Respublikasida sayyohlik infratuzilmasini takomillashtirish masalalari yoritilgan. Maqolada mavjud muammolar tahlil qilinib, infratuzilmaviy rivojlanishning asosiy yo‘nalishlari – transport, mehmonxona xo‘jaligi, raqamli xizmatlar, ekologik turizm, xavfsizlik va axborot tizimlari bo‘yicha tavsiyalar ishlab chiqilgan. Shuningdek, ilg‘or xorijiy tajribalar asosida sayyohlar uchun qulay muhit yaratish va hududiy turizmni rivojlantirish bo‘yicha strategik yondashuvlar tavsiya etilgan. Metodologik jihatdan tahliliy va tavsifiy yondashuvlar asosida natijalar ishlab chiqilgan. Maqola yakunida turizm infratuzilmasini barqaror rivojlantirish uchun kompleks choralar zarurligi ta’kidlanadi.