YOSHLAR ORASIDA TURIZMGA QIZIQISHNI OSHIRISH USULLARI (Journal of Universal Science Research, 2025)
Ushbu maqolada yoshlar orasida turizmga bo‘lgan qiziqishni oshirishning samarali usullari tahlil qilingan. Muallif yosh avlodning turizmga bo‘lgan munosabatini shakllantirishda ta’lim tizimi, ommaviy axborot vositalari, raqamli texnologiyalar va davlat dasturlarining o‘rnini yoritadi. Shuningdek, maqolada ichki turizmni rivojlantirishda yoshlar ishtirokining ahamiyati, ijtimoiy va madaniy omillarning ta’siri tahlil qilinadi. Statistik ma’lumotlar va amaliy misollar orqali mavzuga ilmiy yondashuv asosida yondashiladi. Xulosa qismida esa yoshlar turizmini rivojlantirish uchun kompleks va tizimli yondashuv zarurligi ta’kidlanadi.