"O‘ZBEKISTONDA MAHALLIY TURIZMNI RIVOJLANTIRISH". (Journal of Universal Science Research, 2025)
Ushbu maqolada O‘zbekistonda mahalliy turizmning hozirgi holati, uni rivojlantirish yo‘llari va mavjud muammolar atroflicha tahlil qilingan. Ichki turizm orqali aholining o‘z yurti bilan tanishuvi, milliy qadriyatlarga bo‘lgan hurmatni oshirish, hamda iqtisodiy va madaniy sohalarga ijobiy ta’sir ko‘rsatish imkoniyatlari yoritilgan. SWOT tahlili asosida sohaning kuchli va zaif tomonlari, imkoniyatlar va tahdidlar baholangan. Maqola yakunida esa ichki turizmni samarali rivojlantirishga qaratilgan aniq tavsiyalar berilgan.