TIBBIY TASVIRLARNI QAYTA ISHLASH USULLARI VA SUN’IY INTELLEKT YORDAMIDA KASALLIKLARNI ANIQLASH TEXNOLOGIYALARI (Journal of Universal Science Research, 2025)
Tabbiy tasvirlarni qayta ishlash va sun’iy intellekt yordamida kasalliklarni aniqlash texnologiyalari zamonaviy tibbiyotda diagnostika jarayonlarini avtomatlashtirish va aniqlikni oshirish uchun qo‘llaniladi. Ushbu yo‘nalishda tasvirlarni oldindan ishlov berish, xususiyatlarni ajratib olish, segmentatsiya, shuningdek, mashinasozlik va chuqur o‘rganish algoritmlari keng qo‘llaniladi. Konvolyutsion neyron tarmoqlari (CNN) kabi algoritmlar yordamida o‘smalar, yurak kasalliklari va boshqa patologiyalar samarali tashxis qilinadi