POST-PANDEMIYA DAVRIDA TURIZM (Journal of Universal Science Research, 2025)
Ushbu maqolada post-pandemiya davrida turizm sohasi duch kelgan muammolar va ularni bartaraf etish yo‘llari yoritilgan. Maqolada pandemiyadan keyingi global va mahalliy tendensiyalar, sayohat madaniyatidagi o‘zgarishlar, xavfsizlik va raqamlashtirishning ortib borayotgan ahamiyati tahlil qilinadi. O‘zbekiston misolida ichki turizmning rivojlanishi, ekologik va sog‘lomlashtirish turizmining istiqbollari ko‘rib chiqilgan. Tadqiqotda statistik va kognitiv yondashuvlar uyg‘unlashtirilgan bo‘lib, turizmning zamonaviy bosqichiga xos jihatlar chuqur tahlil qilinadi.