O`ZBEKISTONDA ICHKI VA TASHQI TURIZM: HOLATI, MUAMMOLARI VA RIVOJLANISH ISTIQBOLLARI (Journal of Universal Science Research, 2025)
Ushbu maqolada O'zbekistonda ichki va tashqi turizmning holati, rivojlanish istiqbollari va mavjud muammolar tahlil qilinadi. Maqolada mamlakatning boy tarixiy, madaniy va tabiiy merosi asosida turizmni rivojlantirish imkoniyatlari yoritilgan. Ichki turizmning o'sishiga oid chora-tadbirlar, transport va infratuzilma sohasidagi muammolar, shuningdek, tashqi turizmda viza rejimi, marketing va xizmatlar sifatini yaxshilash zarurati ko'rsatilgan. Ekoturizm va raqamli texnologiyalarni rivojlantirish, xalqaro hamkorlikni kengaytirish kabi istiqbolli yo'nalishlar ham ko'rib chiqiladi. Maqola O'zbekistonning turizm sohasidagi rivojlanishiga ijobiy ta'sir ko'rsatadigan chora-tadbirlarni amalga oshirish orqali iqtisodiy va ijtimoiy barqarorlikni ta'minlash imkoniyatlarini ko'rsatadi.