TURISTLARNI O'ZBEKISTONGA JALB QILGAN OMILLAR (Journal of Universal Science Research, 2025)
Mazkur maqolada O‘zbekistonga turistlarni jalb qiluvchi omillar tahlil qilinadi. O‘zbekistonning boy tarixiy va madaniy merosi, mehmondo‘stlik, milliy oshxona, arzon narxlar, qulay transport infratuzilmasi, diniy ziyoratgohlar va madaniy tadbirlar kabi faktorlar sayyohlarning qiziqishini oshirishda muhim rol o‘ynaydi. Maqolada ilmiy iqtiboslar va turistlarning shaxsiy fikrlari orqali O‘zbekistonning turizm salohiyatiga oid omillar keng yoritilgan. O‘zbekistonning global turizm maydonidagi o‘rni, shuningdek, mamlakatda turizmni rivojlantirish yo‘nalishlari, shu jumladan ekoturizm, agrosayohat va ekstremal turizmni rivojlantirishga qaratilgan strategiyalar tahlil etilgan. Maqola turizm sohasida o‘zgarishlarni va uning iqtisodiyotga qo‘shgan hissasini chuqur tahlil qilishni maqsad qilgan.