QO‘QON XONLIGINING SHARQIY – TURKISTON BILAN ALOQALARI (Journal of Universal Science Research, 2025)
Ushbu maqola Qo‘qon Xonligi va Sharqiy Turkiston o‘rtasidagi tarixiy siyosiy aloqalarni tahlil qiladi. Xitoyning bosqinchilik siyosatiga qarshi Qo‘qon Xonligi qanday kurashganligi, o‘zaro diplomatik va savdo aloqalari, hamda madaniy almashinuvlar haqida ma’lumot berilgan. Shuningdek, maqolada mustaqil O‘zbekistonning bugungi kunda Xitoy bilan qanday aloqalar o‘rnatganligi va bu aloqalarning siyosiy, iqtisodiy va madaniy jihatlari ham ko‘rib chiqiladi.