Nutq etiketi birliklarining ilmiy-nazariy aspektlari (Journal of Universal Science Research, 2023)
So'nggi yillarda til hodisalarini o'rganishda muhim o'rinni kommunikativ-pragmatik yondashuv egallab bormoqda, bu bir tomondan, kommunikativ vaziyatning xususiyatlarini, so'zlovchi o'rtasidagi ijtimoiy-psixologik munosabatlarni hisobga olishga imkon bersa, ikkinchi tomondan, nutqiy harakatlarning mazmuni va vazifalarini aniqlashga yordam beradi