PYTON KOMPYUTER PAKETINI ASTRONOMIYA FANINI O’QITISHGA JORIY QILISH (Journal of Universal Science Research, 2023)
Python - mashhur dasturlash tili. U Guido van Rossum tomonidan 1991 yilda ishlab chiqilgan. Bu dasturlash tili o'rganish uchun oson, foydalanish uchun qulay, ko'p qirrali dasturlash tili bo'lib, dasturlashga yangi kirganlar uchun ham, soha mutaxassislari uchun ham zo'r tanlov.