SIMMETRIK LEYBNITS ALGEBRALARI VA ULARNING LI ALGEBRALARI BILAN BOG’LANISHI (Journal of Universal Science Research, 2023)
Zamonaviy algebrada noassotsiativ algebralarni, ularning xususiyatlarini  va strukturasini o‘rganish muhim masalalardan biri hisoblanadi. Ma’lumki, Li algebralari noassosiativ algebralarning muhim sinflaridan hisoblanib, Leybnits algebralari Li algebralarining antisimmetrik analogi umumlashmasi hisoblanadi.Ushbu ishda Leybnits algebralaridagi Leybnits ayniyati isbotlari keltirilgan. Har qanday mukammal simmetrik Leybnits algebrasi Li algebrasi bo’lishi keltirilgan. Simmetrik algebrasida  ayniyatlar keltirilgan. Leybnits algebralarining markaziy kengaytmasi va Li algebralarining markaziy kengaytmasiga ega ekanligi isbotlangan.