JAHON ENERGETIKASI RIVOJIDA QUYOSH ELEKTROSTANSIYASINING O’RNI (Journal of Universal Science Research, 2023)
Quyosh elektr stansiyalari (QES)- quyoshdan kelayotgan issiqlik va yorug’lik energiyasini elektr energiyaga aylantirib beruvchi qurilmalarga aytiladi.