Табиий экологик муаммоларни физик тадқиқотлар усули ёрдамида ўрганиш. (Journal of Universal Science Research, 2023)
Ушбу мақолада Орол ва Оролбўйи экологик муаммолари, шунингдек Ўзбекистоннинг жанубида юз берадиган “Авғон шамоли” экологик муаммоларини физик усуллар ёрдамида ўрганиш натижалари, уларнинг халқ хўжалигига таъсирини илмий асосланган натижалар билан ёритиб берилган.