Manzarali daraxt va butalar (Journal of Universal Science Research, 2023)
Shahar va qishloqlarimizning ko’rkam qiyofada ko’rinishida albatta manzarali daraxt va butalarning ahamiyati kattadir. Ularning asosiy qismini yapon saforasi, sharq tuyasi, qrim qarag’ayi, majnuntol, hind sireni, mojjevelnik, amerika zarangi, sliva kabi daraxt va butalar tashkil etadi. Bularning aksariyati tez o’suvchi, sersoya va xushmanzarali daraxtlardir. Shuningdek, keyingi yillarda ko’p yillik, daraxtlar - dub, zarang, shamshod kabi daraxtlarni ko’paytirishga ham katta e’tibor qaratilmoqda. Chunki bu o’simliklar tabiiy muhitni mo’tadillashtirib, havoni zararli gaz va tutunlardan filtrlash bilan birga shaharning ko’rkiga-ko’rk qo’shadi.