FIZIOTERAPIYA USULLARI BILAN OG'RIQ SINDROMIDA KOMPLEKS DAVOLASH. (Journal of Universal Science Research, 2023)
Jiddiy og'riq sindromi bo'lgan bemorlarni reabilitatsiya qilishda jismoniy va dori terapiyasi usullari alohida o'rin tutadi. Shu bilan birga, somatik holat tiklanadi, kompensatsion-adaptiv jarayonlar rag'batlantiriladi. Anesteziya maqsadida fizioterapevtik usullar etakchi o'rinni egallaydi. So'nggi yillarda mushak-skelet tizimi, nevrologik, nevrologik, gastroenterologik tizimli bolalarda ortib borayotgan muammo tufayli og'riq tez-tez uchraydigan va engillashtirish qiyin bo'lgan sindromdir.