Gavhar Ibodullayeva she’rlarida okkazinalizm va shevaga xos so‘zlarning ishlatilishi (Journal of Universal Science Research, 2023)
Ushbu maqola Gavhar Ibodullayeva she’rlarini lingvopoetik jihatdan tahlil qilishga bag‘ishlangan bo‘lib, ijodkorning okkazional, shuningdek, shevaga xos so‘zlardan foydalanish mahorati, uning ijodi va tilining o‘zbek adabiy tili rivojidagi o‘rnini belgilash masalasi haqida so‘z yuritilgan.