三毛SAN MAO ASARLARINING LINGVISTIK JOZIBASI VA UNING MADANIY MULOQOTGA TA’SIRI (Journal of Universal Science Research, 2023)
Hozirgacha San Mao va uning adabiy asarlari bo‘yicha tadqiqot ishlarining natijalari juda ko‘p bo‘lib, bu asosan San Mao asarlaridagi samimiy va tabiiy yozuv uslubi tufayli o‘quvchilarning qalbiga o‘z vaqtida kirib kelishiga olib keldi. Moddiy sivilizatsiya bosqichma-bosqich rivojlanib borayotgan Xitoy jamiyatida ma’naviy ochlik va tashnalikka to‘yimli voha topdi. Yangi ijtimoiy madaniyat yangi tuproqda maftunkor joziba bilan porlay boshladi. Ushbu maqola San Mao nasrining til jozibasini zamonaviy madaniy muloqot nuqtai nazaridan ko‘radi, ko‘p qirrali tadqiqotlar olib boradi, San Mao nasriy asarlarining Xitoy dunyosida mashhurligi sabablarini aniqlashga harakat qiladi va uning keng tarqalishi tahlilini o‘tkazadi. Yozuvchilar va kitobxonlar o‘rtasidagi ta’sir San Mao nasrining til jozibasini fanlararotadqiqotlar uchun ochib berish aloqa, sotsiologiya va madaniyat nazariyasi yordamidachuqur muhokama qiladi.