MAHALLA YETAKCHILARI VA HUDUDIY IQTISODIY TARAQQIYOT: INNOVATSION YONDASHUVLAR VA ISTIQBOLLAR (Journal of Universal Science Research, 2025)
Ushbu maqolada O‘zbekistonda mahalla yetakchilarining hududiy iqtisodiy taraqqiyotdagi roli, innovatsion yondashuvlar va istiqbollari tahlil etiladi. Mahalla yetakchilarining tadbirkorlikni rivojlantirish, investitsiyalarni jalb qilish hamda aholini ijtimoiy-iqtisodiy qo‘llab-quvvatlashdagi ishtiroki ko‘rib chiqiladi. Maqolada hududiy iqtisodiy taraqqiyotga mahalla institutining ta’siri, mavjud muammolar va ularni hal etish yo‘llari, shuningdek, innovatsion yondashuvlar asosida istiqboldagi rejalar yoritilgan