ABU RAYXON BERUNIY ASARLARINING XORIJ TARIXSHUNOSLIGIDA O‘RGANILISHI (Journal of Universal Science Research, 2025)
Abu Rayhon Beruniyning asarlari nafaqat sharq, balki butun dunyo tarixshunosligi va ilmiy tadqiqotlarida muhim oʻrin tutadi. Uning ilmiy yondashuvi, aniq kuzatishlari va turli madaniyatlarni oʻrganishdagi metodologiyasi hozirgi zamon olimlari uchun ham qimmatli manba hisoblanadi. Beruniyning merosi xorijlik olimlar tomonidan doimiy ravishda oʻrganilib, uning ilmiy yutuqlari xalqaro miqyosda qadrlanmoqda.