Jarrohlik va laboratoriya asboblarini sterilizatsiya qilishda ishlatiladigan kimyoviy sterilizatsiya apparatlarini samaradorligini oshirish (Journal of Universal Science Research, 2025)
Ushbu maqolada jarrohlik va laboratoriya asboblarini sterilizatsiya qilishda ishlatiladigan kimyoviy sterilizatsiya apparatlarini samaradorligini oshirish usullari tahlil etiladi. Kimyoviy sterilizatsiya — mikroorganizmlarni yo‘q qilish uchun kimyoviy moddalar va jarayonlardan foydalanish usuli bo‘lib, tibbiyot va ilmiy laboratoriyalarda keng qo‘llaniladi. Bu maqolada sterilizatsiya apparatlarining ishlash prinsiplari, kimyoviy moddalarning ta'siri va samaradorlikni oshirishga qaratilgan yondashuvlar haqida batafsil ma'lumot beriladi.