INVESTITSIYA LOYIHALARINING MOLIYAVIY VA IQTISODIY SAMARADORLIGINI OSHIRISH YO’NALISHLARI (Journal of Universal Science Research, 2025)
Mazkur maqola investitsiya loyihalarining moliyaviy va iqtisodiy samaradorligini oshirish yo‘nalishlariga bag‘ishlangan. Investitsiya loyihalarining muvaffaqiyatli amalga oshirilishi, iqtisodiy o‘sishni ta’minlash va jamiyat farovonligini oshirishda muhim ahamiyatga ega. Maqolada, investitsiya loyihalarining samaradorligini baholash uchun foydalaniladigan asosiy ko‘rsatkichlar, moliyaviy va iqtisodiy tahlil metodlari, shuningdek, samaradorlikni oshirishga doir tavsiyalar keltirilgan. Tadqiqotda investitsiya loyihalarini amalga oshirish jarayonida yuzaga keladigan asosiy muammolar va ularni hal qilish usullari ham muhokama qilinadi.