KOMPETENSIYAVIY YONDASHUV ASOSIDA XIZMAT KO’RSATISH VA SERVIS MUTAXASSISLIKLARINI KASBIY FAOLIYATGA TAYYORLASH (Journal of Universal Science Research, 2024)
Oxirgi yillarda kasbiy ta’limga innovatsion yondashuvlar asosida,ta’lim muassasalari faoliyatini takomillashtirishning muhim belgisi sifatidakompetensiyaviy yondashuv asosida barcha o’rta bo’g’in mutaxassisliklar qatori xizmat ko’rsatish va servis yo’nalishida ham kasbiy faoliyatga tayyorlash ishlari jadal amalga oshirilmoqda. Ushbu maqolada xizmat ko’rsatish va servis yo’nalishi bo‘lajak o’rta bo’g’in mutaxassislarini kompetensiyaviy yondashuv asosida mehnat bozori talablariga mos kadr sifatida tayyorlash mexanizmini rivojlantirish asoslari xususida fikr bildirilgan.