RAQAMLI IQTISODIYOTNING O‘SIB BORAYOTGAN ROLI VA UNING GLOBAL IQTISODIY RIVOJLANISHGA TA’SIRI (Journal of Universal Science Research, 2024)
Raqamli iqtisodiyot so‘nggi yillarda global iqtisodiy rivojlanishda muhim o‘rintutmoqda. Ushbu maqolada raqamli iqtisodiyotning mohiyati, uning asosiy omillari vaiqtisodiyotni raqamlashtirish jarayonining iqtisodiy samaradorlikka ta’siri tahlil qilinadi.Raqamli texnologiyalarning xususiy sektor va davlat boshqaruvidagi o‘rni, shuningdek,O‘zbekiston misolida raqamli iqtisodiyotning istiqbollari ko‘rib chiqiladi.