MERKANTILIZM TA’LIMOTI: IQTISODIYOT TARIXIDAGI BIRINCHI NAZARIY TIZIM (Journal of Universal Science Research, 2024)
Mazkur maqolada merkantilizm iqtisodiy ta’limot sifatida ko‘rib chiqiladi, uning asosiy tamoyillari, rivojlanish bosqichlari va ijtimoiy-iqtisodiy kontekstdagi ahamiyati o‘rganiladi. Tadqiqotda ushbu ta’limotning iqtisodiy rivojlanish strategiyalari, asosiy g‘oyalari va bugungi iqtisodiy nazariyalar uchun ahamiyati tahlil qilinadi. Shuningdek, merkantilizmning zamonaviy iqtisodiy siyosatdagi aks sadosi ham ko‘rib chiqiladi