RAQAMLI IQTISODIYOT: RIVOJLANISH IMKONIYATLARI VA O‘ZBEKISTON UCHUN STRATEGIK AFZALLIKLAR (Journal of Universal Science Research, 2024)
Ushbu maqolada raqamli iqtisodiyot tushunchasi, uning jahon iqtisodiyotiga ta'siri, va O‘zbekistonda raqamli iqtisodiyotni rivojlantirish imkoniyatlari haqida so‘z yuritiladi. Maqolada raqamli texnologiyalarni rivojlantirish orqali yangi ish o‘rinlari yaratish, iqtisodiy samaradorlikni oshirish, hamda innovatsion texnologiyalarni joriy etish imkoniyatlari tahlil qilinadi. O‘zbekiston uchun raqamli iqtisodiyotni rivojlantirish nafaqat iqtisodiy o‘sish balki global raqobatbardoshlikni oshirish yo‘lida ham strategik afzalliklar beradi.