RAQAMLI IQTISODIYOT VA UNING RIVOJLANISHIDAGI ASOSIY OMILLAR (Journal of Universal Science Research, 2024)
Ushbu maqolada raqamli iqtisodiyotning rivojlanishi, uning global iqtisodiyotga ta’siri, shuningdek, O‘zbekiston iqtisodiyotida raqamli texnologiyalarni qo‘llashning ahamiyati va istiqbollari tahlil qilinadi. Raqamli iqtisodiyot o‘zgarayotgan iqtisodiy tizimning ajralmas qismiga aylanib bormoqda, chunki raqamli texnologiyalar ishlab chiqarish va xizmatlar sohasida samaradorlikni oshiradi. Maqolada raqamli iqtisodiyotning mohiyati, uning asosiy omillari, o‘zgaruvchan global iqtisodiyotga ta’siri va iqtisodiy strategiyalarni shakllantirishdagi o‘rni ko‘rib chiqiladi.