BUYRAK TIZIMIDAGI KASSALLIKLAR (Journal of Universal Science Research, 2024)
Maqolada buyrak kasalliklarining kelib chiqish sabablarini oldini olishdasogʻlom  turmush  tarzining  oʻrni  va  unga  rioya  qilish,  buyrak  kasalliklarini  paydo  boʻlish alomatlari va unga taʼsir etuvchi omillar koʼrsatib oʻtilgan. Buyrak  еtishmovchiligi - buyrak faoliyatining pasayishi sindromi, toʻsatdan (oʻtkir) yoki sekin -asta (surunkali) roʻy beradigan buyrak  kasalligi  taxlil  qilingan  va  inson  organizmida  buyrak  kasalligining  paydo  bo’lish belgilari yoritilgan.