O’ZBEKISTONDA MONOPOLIYAGA QARSHI SIYOSAT (Journal of Universal Science Research, 2024)
O‘zbekiston iqtisodiyotida sog‘lom raqobat muhitini yaratish va monopolistik amaliyotlarni cheklash davlat siyosatining muhim yo‘nalishlaridan biridir. Ushbu maqolada monopoliyaga qarshi siyosatning iqtisodiyotga ta’siri, uning amalga oshirilishi, asosiy muammolar va ularni bartaraf etish strategiyalari tahlil qilinadi..