IFLOSLANGAN OQAVA SUVLARNI YUKSAK SUV O’SIMLIKLARI YORDAMIDA TOZALASH SAMARADORLIGINI ANIQLASH (Journal of Universal Science Research, 2024)
Maqola yuqori suv o'simliklari yordamida oqava suvlarni biotexnologik tozalash usulini o'rganishga bag'ishlangan. Tadqiqotlar shuni ko'rsatdiki, yuksak suv o'simliklari ifloslangan suvlarni o'rtacha 90% gacha tozalash imkonini beradi. Suv tarkibidagi mikrofloraning miqdori keskin kamayadi. Suvning fizikaviy va kimyoviy ko‘rsatkichlari yaxshilanadi hamda suvda erigan kislorod miqdori ko‘payadi. Bundan tashqari, suv o’simliklarining ortiqcha yashil massasidan qishloq xo'jaligi hayvonlari uchun ozuqa qo'shimchalarini ishlab chiqarishda foydalanish mumkinligi ko'rsatildi.