MILLIY LIBOSLAR VA ULARNING XALQ AN’ANALARI BILAN BOG‘LIQLIGI. (Journal of Universal Science Research, 2024)
Ushbu tadqiqot o‘zbek milliy liboslari va xalq an’analari orasidagi bog‘liqlikni o‘rganadi. Milliy liboslar nafaqat estetik element, balki xalqning madaniy va tarixiy merosiga chuqur singib ketgan. Tadqiqotda ushbu liboslarning tarixiy rivojlanishi, an’anaviy naqsh va bezaklarning ma’nolari, marosimlardagi o‘rni va zamonaviy talqinlari ko‘rib chiqilgan. Natijalar milliy liboslarni madaniy meros sifatida saqlash va targ‘ib qilishning muhimligini ta’kidlaydi