O'ZBEKISTONDA MAHALLIYLASHTIRISH DASTURINING YANGI YO'NALISHLARI (Journal of Universal Science Research, 2024)
Ushbu maqolada O'zbekistonda mahalliylashtirish dasturining yangi yo'nalishlari tahlil qilinadi. Mahalliylashtirish jarayonlari mamlakat iqtisodiyotini rivojlantirish, tashqi bozorga bog'liqlikni kamaytirish va milliy ishlab chiqarish bazasini kengaytirishda muhim omil sifatida qaraladi. Maqolada O'zbekiston hukumati tomonidan qabul qilingan mahalliylashtirish siyosatining natijalari, mavjud muammolar va yangi strategik yo'nalishlar ko'rib chiqiladi. Shuningdek, global tendensiyalar va texnologik taraqqiyotning mahalliy ishlab chiqarishga ta'siri baholanadi. Mahalliylashtirish dasturining yanada samarador bo'lishi uchun taklif etilgan yechimlar va kelajak istiqbollari ham muhokama qilinadi.