BOSHLANG‘ICH SINFLARDA MATEMATIKA FANINI O‘QITISHDA DIDAKTIK O‘YINLAR VA ZAMONAVIY METODLAR ORQALI TUSHUNTIRISHNING SAMARASI (Journal of Universal Science Research, 2024)
Mazkur maqolada boshlang‘ich sinflarda matematika fanini o‘qitishda didaktik o‘yinlar va zamonaviy metodlardan foydalanish samaradorligi o‘rganilgan. Ushbu metodlar o‘quvchilarning matematikaga bo‘lgan qiziqishini oshirish, ularning diqqat-e’tiborini jalb qilish hamda ta’lim jarayonini qiziqarli qilishda muhim ahamiyatga ega. Tadqiqot natijalari didaktik o‘yinlar va interaktiv metodlar yordamida ta’lim berilgan o‘quvchilarning bilim darajasi sezilarli darajada oshganini ko‘rsatdi.