Кунгабоқарнинг янги навлариининг Яратилиши (Journal of Universal Science Research, 2024)
Кунгабоқарнинг экилиб келинаётган навларга нисбатан янги навлари 20-25% гача қўшимча ҳосилдорликни таъминлайди.. Янги нав яратишнинг асосий усулларидан бири дурагайлашдир. Дурагайлаш асосида  олинган янги авлоднинг  иккинчи пуштидан якка танлаш  йўли билан  янги нав  яратилган