O'ZBEKCHA SHEVAGA XOS SO'ZLARNING NEMIS TILIDA QO'LLANILISHI: ILMIY TAHLIL. (Journal of Universal Science Research, 2024)
Ushbu maqola O‘zbekcha shevaga xos so‘zlarning nemis tilida tarjima qilinishi va qo‘llanilishi masalalarini o‘rganadi. Maqolada O‘zbekcha so‘zlarning madaniy va mintaqaviy kontekstlari tahlil qilinadi va ularni nemis tiliga qanday to‘g‘ri tarjima qilish mumkinligi haqida strategiyalar taklif etiladi. O‘zbek tilidagi tanlangan so‘zlar va ularning kontekstual ma'nolari batafsil bayon qilinadi. Madaniy moslashtirish, sinonimlar va tavsiflar ishlatish va asosiy terminlarni saqlash kabi yondashuvlar tahlil qilinadi. Maqola madaniyatlararo muloqotni osonlashtirish va so‘zlarning to‘g‘ri ma'nosini etkazish uchun qo‘shimcha tushuntirishlarning zarurligini ta’kidlaydi.