BOLALARDA SUIDSIDIAL HOLATLAR YUZAGA KELISHIDA IJTIMOIY - PSIXOLOGIK MUAMMOLAR (Journal of Universal Science Research, 2023)
Hammaga ma’lumki, psixologiya — inson faoliyati va hayvonlar xatti-harakati jarayonida voqelikning psixik aks etishi, ruhiy jarayonlar, holatlar, hodisalar, hislatlar toʻgʻrisidagi fan. Ijtimoiy munosabatlar tizimida oʻsmirlar hayotida suitsidal xulq –atvorning namoyon etilishiga ta’sir etuvchi ijtimoiy –psixologik omillarni aniqlash va amaliy tavsiyalarni ishlab chiqishdan iborat