O‘ZBEKISTONDA REFERENDUM O‘TKAZISHINING AKTUALLIGI (Journal of Universal Science Research, 2023)
Avval xabar qilinganidek, 2023-yilda O‘zbekistonda konstitutsiyani o‘zgartirish bo‘yicha referendum o‘tkazish rejalashtirilmoqda. Bu tashabbus O‘zbekiston Prezidenti Shavkat Mirziyoyev tomonidan 2022-yil oktabr oyida e’lon qilingan edi. Referendumning asosiy maqsadi mamlakatda konstitutsiyaviy tuzumni yanada takomillashtirish, iqtisodiy va ijtimoiy vaziyatni yaxshilashdan iborat.