Adabiy tanqidda turkumlilik hodisasi (Journal of Universal Science Research, 2023)
Ushbu maqolada o’zbak adabiyotshunosligida turkumlilik hodisasi, turkumlarning xranologiyasi, ularning jahon adabiyoti va o’zbek adabiyotidagi takomili, rus adabiyotshunoslida turkumlilikning o’rganilishi, o’zbek adabiyoti va adabiyotshunosligida turkum istilohi talqinlari va ularning munaqqidlar ijodidagi o’rni, Ibrohim G’ofurov turkum maqolalari xususida so’z olib boriladi