Suyak to’qimasi. (Journal of Universal Science Research, 2023)
Odam organizmida 206ta suyakdan iborat. Tayanch harakatlanish sistemasini sklet va muskullar tashkil etadi. Suyaklar odamning yoshiga qarab oʻsib boradi. Odam organizmida suyaklanish jarayoni uning yoshiga bogʻliq. Odam tanasidagi suyaklar 20 25 yoshgacha oʻsadi. Suyaklarning narmal oʻsishida gipofiz bezidan ajraladigan samatatrop garmoni muhum roʻl oʻynaydi. Suyaklarning normal oʻsishida ularning toʻliq shakllanishi uchun sogʻlom turmush tarziga rioya qilish lozim.