MFKA SORBENTI VAUNING Cu(II) IONI BILAN HOSIL QILGAN BIRIKMASINING KOMPLEKSI TERMOGRAVIMETRIK TAHLILI (Journal of Universal Science Research, 2024)
Hozirgi kunda toza ichimlik suvi tanqisligi sababli glabal muammoga aylanib bormoqda.Shu sababli ushbu ishning maqsadi tarkibida azot va kislorod tutgan kompleks hosil qiluvchi sorbentlar sintez qilish, sintez qilingan sorbentlar  asosida ayrim metallarning kompleks birikmalarini sorbsiyalash asosida olish va sintez qilingan birikmalarning tarkibi, tuzilishi hamda ularning fizik-kimyoviy xossalarini o‘rganishdan iborat.Ushbu maqolada sorbent sintezi hamda melamin,formalin,karbamid va tozalangan ammofos asosida (MFKA) olingan ayrim 3d-metallar bilan termogravimetrik tahlili o‘rganilgan.MFKA sorbentining Cu(II) ioni bilan hosil qilgan komplekslarining termogravimetrik analiz natijalari tahlil qilindi.