(untitled) (Journal of Universal Science Research, 2024)
Ushbu maqola Eshqobil Shukur “Bobo so‘z izidan” asarida keltirilgan so‘zlarning Mahmud Qoshg‘ariy va Navoiy asarlarida uchrashini va hozirda o’sha so’zlardan qay tarzda foydalanilishi tahlil qilinadi. O’zbek tilida so’zlarning asarlarda va kundalik so’z boyligimizda ishlatilishi ham anchayin muhim hisoblanadi. Shu sababli yozuvchining ushbu asarini keng o’rgansa arziydi. Bu bilan nutqimizda ulardan to’g’ri foydalana olish imkoniyatimiz oshadi.