(untitled) (Journal of Universal Science Research, 2024)
Maqolada, dastlab, modernizatsiya tushunchasiga umumiy ta’rif beriladi va mamlakatlar iqtisodiyotida qanday rol o‘ynashi yoritib beriladi. Shuningdek, iqtisodiyotda modernizatsiyaning tutgan o‘rni o‘tmishda qanday bo‘lganligi, ayni vaqtda qanday holatdaligi va modernizatsiya rivojlanish modellari haqida ma’lumotlar berib o‘tiladi.