(untitled) (Journal of Universal Science Research, 2024)
Xozirgi kunda irsiy kasalliklar bilan bog’liq kasallliklar son jixatdan nihoyatda ko’payib bormoqda.Tyorner sindromi dunyoda keng tarqalgan irsiy kasalliklardan biridir. Kasallik tarqalishi har bir yangi tug’ilgan qizdan ikkitasida kuzatilmoqda. Bu kasallik tez-tez uchrasa ham ko’p sonli abortlar va o’lik tug’ilishlarning sabab soni oshishini qisman bo’lsa ham sekinlashtirmoqda.