(untitled) (Journal of Universal Science Research, 2024)
Ushbu maqola XX asr davomida o’rta Osiyoda musiqa ta’limining nazariy asoslarini o’rganadi. Ushbu tadqiqot tarixiy kontekst, adabiyot va metodologiyalarni o’rganib chiqib, ushbu mintaqada musiqa ta’limini shakllantirgan noyob nazariy asoslarni har tomonlama tushunishga qaratilgan. Birlamchi manbalar va ilmiy asarlarni sinchkovlik bilan tahlil qilish orqali biz o’rta Osiyo musiqa ta’limi evolyutsiyasini, uning asosiy ta’sir ko’rsatuvchilarini va pedagogik yondashuvlarga ta’sir ko’rsatgan madaniy dinamikani o’rganamiz.