(untitled) (Journal of Universal Science Research, 2024)
Til o’rganish kishilik jamiyatida bag’oyat muhim sohalardan biri hisoblanadi. Muloqot vositasi bo‟lmish tilni tabiiy muhitda ya’ni oilada, jamoatchilik orasida yoki uyushgan holda amaliy egallash mumkin. Til hodisalariga oid bilimlar esa nazariy jihatdan o‟rgatiladi. Xalqaro munosabatlar avj olgan zamonamizda tillarni bilish, ayniqsa ko‟p tillilik ulkan ahamiyat kasb etadi. Mamlakatimizda tahsil oladigan o‟quvchi va talabalar odatda uch tilni o‟rganadilar. Ushbu tillar maxsus nomlar bilan yuritiladi. Bular quyidagilar: ona tili, ikkinchi til, va chet til. Ona tili tafakkur shakllanishida alohida xizmat o‟taydigan birinchi til hisoblanadi. Ikkinchi til haqida so‟z yuritilganda, unga boshqa millat vakillaridan iborat qardoshlar, qo‟shnilar tili sifatida qaraladi.