(untitled) (Journal of Universal Science Research, 2024)
Bu maqola COVID-19 infeksiyasining markaziy asab tizimiga ta’siri haqida batafsil ma’lumot beradi. Maqolada SARS-CoV-2 virusining asab tizimiga kirishi va uni shikastlashi, shuningdek GEB dan buzish qobiliyati muhokama qilinadi. COVID-19 bilan bogʻliq nevrologik simptomlar va asoratlar, jumladan bosh ogʻrigʻi, bosh aylanishi va jiddiy holatlar kabi miya yalligʻlanishi tahlil qilinadi. Maqola, shuningdek, COVID-19 ning uzoq muddatli ta’sirini va pandemiya sharoitida nevrologik asoratlarni aniqlash va davolashdagi qiyinchiliklarni koʻrib chiqadi.